Autobiografie

Născut în anul 1987 pe data de 11 martie în București, am urmat un drum al vieții ce m-a dus pe nenumărate cărări. Astfel, la vârsta de doar 6 ani am memorat întreg „Luceafărul” al lui Mihai Eminescu. La 14 ani, m-am apucat de scris poezii născându-se totodată în interiorul meu o puternica dorință de a ajunge un mare scriitor.

Am luptat pentru țelul meu și, după multă perseverență, mi s-a deschis prima și singura ocazie de a participa la un concurs de poezii care cufundat într-o mare coincidență, se numea tot Mihai Eminescu. Am câștigat acel concurs la nivel de țară. Aveam doar 16 ani pe atunci. A apărut o diplomă și câțiva de 10 la Limba și Literatura Română dar, premiul nu mi s-a acordat. Mi s-a și ascuns defapt în ce a constat acesta.

Am mai încercat să mă interesez pe internet despre ce aș putea face cu volumul meu consistent de poezii, dar cu timpul am înțeles că astfel de lucruri nu se mai caută chiar dacă ajungi să excelezi în ele încât ai fi putut avea ocazia să ajungi unul din mai marii poeți ai țării. Compuneam aproape orice poezie în mai puțin de o oră.

Toate astea s-au dus și iată că am avut joburi dintre cele mai variate. La început am lucrat la o Asociație Umanitară unde am început ca voluntar încă de la 16 ani. Am fost mai tarziu responsabil de voluntari, am făcut pe consilierul in diverse probleme ale oamenilor și chiar am realizat ședințe de grup cu oameni ce se aflau în suferință.

Mai apoi, am lucrat la Carrefour ca Asisent Deco. Acolo am avut primul contact cu Photoshop-ul. Am realizat printări de mari dimensiuni, tăiere, montare de panouri dar și alte tipuri de decorațiuni. Lucram pentru publicitatea Hipermarket-ului.

Am ajuns mai apoi să lucrez ca recepționer la Hotelul Eos din zona Pieței Obor. Participam acolo și la promovarea hotelului prin mijloace online.

Locul de muncă ce m-a propulsat însă în lumea web design-ului a fost cel de Programator Ajutor la Asociația ”Centrul de Ajutor Universal”. Tot aici am aprofundat Photoshop-ul dar și alte programe de design grafic. M-am avântat chiar și mai mult în editări video, subtitrări, ba chiar filmări și fotografieri ocazionale.

Cel mai interesant lucru rămâne acela că în toate aceste aventuri profesionale, calitatea de autodidact și-a spus întotdeauna cuvântul. Am învățat de unul singur să fac trucaje profesionale de imagini, să editez imagini video, ba chiar să creez site-uri de la zero. Am primit  ce-i drept mici indicii însă fără relevanță. Am luat-o pas cu pas de unul singur și astfel am ajuns ca în firma multinațională unde lucram să mă poziționez pe al doilea loc după lideranța europeană și anume Portugalia. De menționat faptul că răspundeam de întreg departamentul web și eram responsabil de site-urile firmei pe întreaga Românie, site-uri ce trebuiau să corespundă cu cerințele din Portugalia. Am ajuns să public anumite articole chiar și mai repede decât Portugalia…le luam direct de la sursă, le traduceam din portugheză în română și le publicam înaintea tuturor.

M-am confruntat cu situații în care atenția la detalii mi-a fost pusă la încercare, mai ales atunci când site-urile mele au suferit atacuri de la hackeri. Am căutat cod cu cod, linie cu linie, injecțiile de infestare ale hackerilor de pe fiecare site în parte și am reușit să elimin unul câte unul toate codurile nocive.

Am învățat mai apoi să securizez site-urile, transformându-le în adevărate fortărețe, am început să învăț despre optimizările SEO și SEM și despre multe alte artificii și necesități în web design. Când am avut primul contact cu codurile php, html, javascript ș.a.m.d. credeam că nu voi reuși niciodată să lucrez cu ele, însă nu a fost așa. Din păcate acest site pe care îl citiți este unul gratuit și nu îmi dă posibilitatea să fac modificări de codaj însă sper că în curând voi putea avea propiul meu site cu domeniu cumpărat unde să pot accesa și codurile și toate celelalte utilități blocate în acest moment.

În ceea ce privește portofoliul meu, din păcate lipsesc de acolo multe site-uri ce în urma atacurilor succesive ale hackerilor nu au mai fost recreeate deoarece firma nu a mai dorit acest lucru, iar altele au fost recreeate după plecarea mea de la firmă însă au suferit modificări, fapt pentru care nu le-am mai putut integra în portofoliul meu.

Lasă un comentariu